понеделник, 19 юли 2010 г.

Шести ден

Нов ден, нова седмица, нов седмичен план за работа.... :-) Всеки отново се захвана със задълженията си - продължихме със старите и получихме нови.

Всъщност наред с ежедневните описания на къщи, апартаменти, парцели и пр. , с които се занимаваме, ние младшите стажнти в ТОНИКО имоти до голяма степен имаме възможността да се запознаем със света на недвижимото имущество - с новините, трудностите и промените, които настъпват в тази сфера. Като хора, живеещи в модерен свят, интересуващи се от новостите в него и загрижени за бъдещето си, всички ние трябва да бъдем информирани, за да взимаме правилни решения или поне да предотвратяваме грешните.

Ето например няколко новини от светана имотите:

  • Сега е най-подходящият момент за покупка на имот в Гърция от последните три години, смятат специалисти

„Намираме се в един порочен кръг.“ Така определя ситуацията на пазара на имоти в Гърция президентът на Асоциацията на строителите в Гърция Димитрис Капсималис.
По думите му ситуацията на пазара ще се подобри, когато правителството приеме мерки в посока развитието на строителния сектор. Той обяснява, че заради понижените цени на имотите в страната и продажбите в сектора, които през последните месеци са почти замрели, ценовите нива са паднали до най-добрите си стойности през последните три години. Във връзка с това той е на мнение, че сега е много подходящ момент за покупката на жилище за онези, които биха искали да се възползват от благоприятните условия. Наскоро бяха публикувани данни, според които цените на жилищата в Гърция са се върнали на нивата си от 2006 г. До 14% достига спадът в цените на някои места в Гърция за първото тримесечие

  • Инвестициите в имоти в Източна Европа растат с 34%

Ето и една добра новина! Мощният растеж на инвестициите в централно- и източноевропейски бизнес имоти продължава, до голяма степен подкрепен от спестяванията на работниците в мотора на европейската икономика – Германия.

Вложените средства в сгради с цел печалба в региона са пораснали с 34% до 969 милиона евро във второто тримесечие на годината спрямо периода от 1 януари до 31 март, като 17% от сумата се пада на германските фондове от отворен тип, сочат данни на глобалния консултант CB Richard Ellis. В една от последните сделки RREEF, поделението за управление на активи в секторите на недвижимите имоти и инфраструктурата на Deutsche Bank, придоби офис центъра "Грунвалдски" в полския град Вроцлав.

Растежът продължава из цяла Европа. По данни на глобалната консултантска фирма CB Richard Elliis вложенията в недвижима собственост с бизнес предназначение в Европа са нараснали с 15% до 23.5 милиарда евро във второто тримесечие на тази година спрямо първото (20.3 млрд. евро). Данните потвърждават изнесената наскоро от конкурентите Jones Lang LaSalle информация, че възстановяването на европейските пазари е в ход. Междувременно Union Investment, един от водещите германски мениджъри на инвестиции в имоти, обяви резултатите от проучване, показващо, че оптимизмът в тази част на инвестиционната индустрия нараства.

Нека с всеки изминал ден нараства и вашият оптимизъм! Не забравяйте, че нищо лошо не продължава вечно...независимо дали това са икономически и финансови кризи, разочарования или мрачно настроение...Разбира се за това си има и условие - усмихвайте се! Правете го постоянно и не забравяйте, че във вас се крие по-голяма сила, отколкото си представяте.



2 коментара:

  1. Не е за вярване, че момиче на 17 години е способно да създаде такъв материал - задълбочен, професионално и компететно написан. При това - толкова позитивен.

    ОтговорИзтриване