понеделник, 12 юли 2010 г.

Летен стаж

Всичко започна на 22-ри март тази година, когато за девети пореден път в България се проведе националната инициатива "Мениджър за един ден", организирана от Junior Achievement. Идеята и този път беше ученици от страната за един работен ден да заемат мястото на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации.

Аз имах щастието да попадна сред усмихнатия и професионален екип на"ТОНИКО имоти" ( http://www.tonyko.bg/l_bg/?s=1 ) - една от най-старите и уважавани агенции за недвижими имоти в България. Там се отнесоха с мен топло и радушно, но и сериозно - все пак беше важно да науча повече за света на бизнеса. Освен подробното и изключително полезно за мен обучение, което получих във агенцията, имах възможност да присъствам на оглед на апартамент заедно с един от брокерите, работещи за нея. Последва бизнес обяд в приятна обстановка, а след това аз и приятелката ми Мария, която също беше мениджър за един ден в ТОНИКО получихме сертификати за участието си в инициативата - специално изготвени от нашите домакини.

Преди да си тръгнем след приятно и ползотворно прекарания ден, мениджърът на ТОНИКО г-жа Антоанета Ненова - изключително лъчезарен и мил човек, предложи на мен и Мария ако имаме желание да се включим в летен стаж в агенцията като преводачи през лятната ваканция. Ние учим в Английската гимназия в Пловдив и преводите, разбира се, нямаше да представляват трудност за нас. Предложението ни зарадва много! От доста дълго си говорехме, че би било страхотно да си намерим нещо подобно за през лятото, но не мислехме, че ще изкараме такъв късмет още тогава! :-) Благодарихме и се разделихме с уговорката да се чуем с г-жа Ненова в края на учебната година и да се разберем допълнително за предложението.

Преди около седмица се обадихме във фирмата именно с тази цел. За пореден път се уверихме в сериозността и надежността на ТОНИКО и техния мениджър. С г-жа Ненова си уговорихме среща още на следващия ден и се разбрахме за детайлите относно нашия летен стаж. Нашите задължения бяха да превеждаме на английски офертите от сайта на агенцията и да се грижим за подредбата им.

В замяна щяхме да получим професионално обучение, както и сертификат за летен стаж. Нещо повече - възможността да се запознаем още по-отблизо с дейността на агенцията, света на маркетинга и рекламата, както и самите ние да научим полезни термини на английски, да обогатим речника си.

На излизане от агенцията, аз не просто се радвах...гордеех се! Скоро за пръв път щях да бъда на летен стаж; да обогатя знанията си; да срещна нови хора и разбира се...имах възможността да получа ценен опит... Какво повече можех да поискам! :-)

2 коментара:

  1. ПОЗДРАВЛЕНИЯ към авторката на този материал! ТЯ ми върна ВЯРАТА в младите хора, които живеят и УЧАТ в България! Разбира се, школата на АНГЛИЙСКАТА ГИМНАЗИЯ си личи - както по СТИЛА и ОФОРМЛЕНИЕТО, така и по ПРАВОПИСА! Тази млада госпожица би могла с УСПЕХ да се пробва и в сферата на журналистиката! ЖЕЛАЕМ Й ВИСОКИ ВЪРХОВЕ!

    С ВЪЗХИЩЕНИЕ:
    Ирина и Илонка

    ОтговорИзтриване