четвъртък, 2 декември 2010 г.

Как да си създадем коледно настроение

Коледните празници наближават и съм сигурна, че голяма част от вас се чудят защо още го няма коледното настроение. А дали изобщо ще дойде? Разбира се! Но само ако и вие се потрудите и си създадете необходимата нагласа на радостно очакване и нетърпение. Ето няколко лесни начина да почувствате коледния дух!

1. Украсихте ли вече коледната елха? Ако не сте - време е. Може да ви се струва рано, но ако сте решили да го направите едва няколко дни преди празника, по-трудно ще си създадете коледната нагласа. Извадете всички възможни играчки, венци, гирлянди, лепенки за стъкла, свещи, изкуствен сняг, хартиени и други украшения, светещи лампички и бъдете сигурни, че веднага ще усетите, че сте създали истинска коледна атмосфера в дома си, а ще го почувстват и близките ви!

2. Коледната музика също допринася страшно много за постигането на коледно настроение. Припомнете си любимите коледни песни - свалете си ги или си ги пускайте от интернет сайтове. Друга добра идея е да изберете коледна мелодия за ringtone на телефона ви. А най-добре е и вие да попеете!

3. Купихте ли вече подаръци за близките си? Не сте? Ами давайте! :) Какво по-хубаво от това да изберете нещо, което да дарите за Коледа на приятел или член от семейството. Всичко това е свързано с шопинг терапия, много вълнение и разбира се ... с коледно настроение! Ако нямате възможност да купувате скъпи подаръци, това не бива да е пречка. Изберете нещо символично, но мило или пък изработете вие нещо. Може да напишете и стихотворение на любим човек. И най-важното - не забравяйте коледните картички! Пожеланията винаги носят усмивки и позитивно настроение....а и остават за спомен! :)

4. Не забравяйте вкусните коледни изкушения (и коледната покривка)! Всеки знае, че всяка година след Коледа на човек му се налага да попази малко диета, но няма как иначе! Защо не се опитате да разнообразите коледното меню тази година? В интернет пространството е пълно с кулинарни сайтове, предлагащи хиляди оригинални коледни рецепти и начини за декорация и поднасяне на ястията, които да създадат истинско настроение и усещане за уют на трапезата.

5. Спазвайте традициите. Коледната паричка, питката, прекадяването с тамян, молитвата (ако сте вярващи), новогодишната баница с късмети, сурвакането са само част от многобройните традиции и обичаи, с които се свързват Коледа и Нова година. И макар някои хора да твърдят, че те са вече старомодни, именно тези малки жестове и детайли дават истинският дух на празниците, зареждат ни с коледно настроение и радостни емоции.

6. Бъдете с любимите си хора. Не оставайте сами по празниците и в никакъв случай не си позволявайте да работите! Коледа е един от най-светлите и вълнуващи празници в годината, когато всеки един от нас има нужда да бъде със семейството и приятелите си. Ако нямате възможност да се видите с някой скъп за вас човек и да му поднесете подарък, задължително му се обадете по телефона. Не забравяйте и коледните SMS-и, картичките (виртуални или пък още по-добре пощенски). Забравете обидите и оскърбленията - простете на всички, които са ви наранили и честитете празника на всички - познати на улицата, продавача в магазина, контактите ви в skype и facebook.

И не забравяйте! Коледният дух го има. Има го и коледното настроние, което сте усещали като деца... Просто трябва да го потърсите - в себе си и около себе си и да си позволите да го почувствате!

3 коментара:

  1. Много хубаво Ники, но малко си подранила - има към 3 седмици до Коледа

    ОтговорИзтриване
  2. E, няма нищо. :)
    На мен още сега ми е коледно настроението! :D

    ОтговорИзтриване
  3. Spreading Christmas joy early this year so it can be delivered on time :D

    ОтговорИзтриване