неделя, 9 януари 2011 г.

Ако страдате от безсъние

Сънят е жизненоважна част от пълноценния начин на живот. Ако ви е трудно да заспите нощем, страдате от отпадналост, главоболие и раздразнителност, може би е крайно време да се замислите как да се справите с безсънието, което ви мъчи. Това обаче съвсем не значи да прибързвате с лекарствата. Подходящите билки от народната медицина най-вероятно ще ви бъдат съвсем достатъчни, за да се справите с проблема, без да предизвиквате странични ефекти. А ето и няколко прости съвета, които биха ви били от полза!

1. Чаша топло мляко, подсладено с мед, има изключително благоприятно действие върху съня - успокоява и допринася за по-добро храносмилане.

2. Друг продукт, който ще ви осигури тих и спокоен сън, са овесените ядки, тъй като те съдържат хормона на съня - мелатонин.

3. Половин банан също ще ви бъде достатъчен, за да забравите за безсънието, тъй като тези плодове са не само вкусни, но и съдържат серотонин с изключително благоприятен ефект върху съня.

4. Чаят от лайка, подсладен с лъжица мед и чаят от риган, са едни от най-добрите средства срещу стрес и безсъние. Една чаша преди лягане ще ви осигури спокойствието, от което се нуждаете, за да спите спокойно.

И, разбира се, не забравяйте, че пренатоварването с четене и други видове умствен труд, четенето до късно и прекарването на дълги часове пред компютъра и телевизора могат да доведат до стрес и безсъние. Старайте се да си отделяте достатъчно време за почивка, спорт, разходки сред природата и разбира се, не забравяйте да се усмихвате! :-)

Желая ви сладки сънища!

2 коментара:

  1. tova bezsynie da ne e ot pritesnenie za nqkoi izpit?

    ОтговорИзтриване
  2. Как позна! :) А сега не мога да спя от притеснение, докато си чакам резултатите.

    ОтговорИзтриване